• Nederlands
  • Deutsch

Het dorp Steinthaleben

Virtuele rondleiding

Steinthaleben (524 inwoners) ligt aan de zuidwestelijke rand van het Natuurpark Kyffhäuser. Het gehele westelijke deel van dit kleine, beboste middelgebergte behoort tot de gemeente. Het hoogste punt van het district Steinthaleben is de Kulpenberg met 473,4 m boven de zeespiegel.

Ondanks de kleine omvang van Steinthaleben, is het voorzieningenniveau goed. In het dorp is een (ambachtelijke) slager, het gasthaus "Grüner See" (momenteel geen pachter helaas) en een ijssalon annex bistro.

Ondanks de kleine omvang van Steinthaleben, is het voorzieningenniveau goed. In het dorp is een (ambachtelijke) slagers, het gasthaus "Grüner See" (momenteel geen pachter) en een ijssalon annex bistro. Ook is er een permanente edelstenen en mineralen expositie.

De pachter van het gasthaus is er helaas mee opgehouden. Er wordt gezocht naar een nieuwe pachter en tot die tijd is de Gaststätte helaas gesloten.
Gelukkig kan ook in de ijssalon naast zelfgemaakt ijs op afspraak een goede en eenvoudige maaltijd genoten worden.

Op regelmatige tijden komt een bakker in het dorp op verschillende plekken. Tijden navragen bij onze contactpersoon.

De vleeswaren en producten van de slager Bullin zijn aan te bevelen. Zelf en volgens authentieke recepten gemaakt!

Naast deze op de innerlijke mens gerichte ondernemers kent het dorp ook een smid (restaurateur van antieke tractoren), een Friese paarden stoeterij, een mineralen en edelstenen verkoper en een leverancier van fotostatieven.