• Nederlands
  • Deutsch

Actief

Youtube film biken in Kyffhäuser natuur, actief, sportief

Kyffhäuser – dat is heerlijke natuur midden in Duitsland. Oude verbindingswegen tussen dorpen zorgen voor een wijd verbreid netwerk van wandelroutes. Ook rond de dorpen en steden zijn veel mogelijkheden om te wandelen. Vanzelfsprekend zijn deze goed bewegwijzerd. Tussendoor genieten van het afwisselende landschap, de rust. Het is niet ongewoon om op lange wandelingen geen andere wandelaars tegen te komen. Kyffhäuser is een must voor de wandelliefhebbers, bijvoorbeeld door het lopen van de Kyffhäuserweg van 37 kilometer, uitgezet in 3 etappes.

Wintersport in de HarzFietsen in de mijnen

Maar ook de motorrijder komt in Kyffhäuser aan zijn trekken. De pas met 36 bochten vormen een uitdaging voor menigeen. En niet alleen op de pas ook op de overige wegen rondom Kyffhäuser worden vele motorrijders aangetroffen. Niet verwonderlijk gezien het droge klimaat en het meestal mooie weer in een gebied met middelgebergten.

Fietsen kan in de omgeving van Steinthaleben natuurlijk in de buitenlucht op de rustige wegen die klimmen en dalen. Maar bijzonderder is de ervaring om onderaards te fietsen in de voormalige kalimijn in Sondershausen.

Met een goede winter behoort wintersport in de Harz tot de mogelijkheden. Op redelijke reisafstand zijn de wintersportgebieden te bereiken. Het dorp en comfortabele huis zorgt voor een plek om ook dan de rust te vinden.