Vijver- en beeldentuin

Voor programma zie nieuws

Entree 3 € (Koffie en gebak incl.)

Tuin- en expositiebezoek zijn voor groepen ook buiten deze data en tijden op afspraken mogelijk.

Lente!!

Frog-love


Geopend in 2010:
zat. 8 en zon. 9 mei,
zat. 15 en zon. 16 mei,
zat. 5 en zon. 6 juni
zat. 11 en zon. 12 september
op alle genoemde dagen van 11 tot 17 uur

Entree vanaf 12 Jaar € 3,- pp. (inclusief koffie en taart)

Tuin DAVIDU in de pers: Klik hier

Meer info: Gärten Kleverland

De tuin van kunsthuis DAVIDU is met zijn 1500 m2 een van de kleineren die aan de “Open tuinen in Kleverland” meedoet. Maar desondanks krijgt de bezoeker daar veel voor terug. Geďnspireerd op de Hollandse Ada Hoffman vijvertuinen is er in elke hoek van de tuin een vijver te vinden. De grootte varieert van cementkuip tot zwemvijver en vele varianten daartussen in. Kikkers, salamanders, vele vogels en twee bijenvolken voelen zich er thuis.

Overal zijn kleine zithoeken ingericht, die allen hun eigen sfeer uitademen. Vele bijzondere plantensoorten staan in natuurlijke harmonie met elkaar en vormen samen steeds een bijzondere compositie. Zo is bijvoorbeeld de voortuin opgedeeld in een zwarte en een witte tuin, het loof van alle planten is daar donkerrood, danwel zilvergrijs.

Verder staan er op alle plekken in de tuin grote hortensia’s in alle kleuren van wel meer dan 20 soorten. Ook kunstliefhebbers komen aan hun trekken. De tuin is voor publiek geopend in de weekenden dat er tentoonstellingen zijn. Een vaste collectie stenen beelden van Vincent Drost is altijd te zien. Verder exposeren we jaarlijks houten beelden van de Dortmundse kunstenaar Bernd Moenikes.

Dat ook anderen onze tuin waarderen bleek in 2009 toen we zowel op dorps, regionaal en Bundeslandniveau prijzen mochten ontvangen voor onze natuurtuin.